Geboortegift.nl de grootste leverancier van luiercadeaus in Europa!

30-01-2023

Verschil-babyshower-en-kraamfeest-min

Wat is het verschil tussen een babyshower en kraamfeest?

Een baby op komst is altijd een feestelijk moment. Dat moet natuurlijk gevierd worden. De zwangerschapsperiode gaat met ups en downs, maar het blijft iets magisch dat er een klein wondertje of meerdere wondertjes in de buik groeien. Er zijn verschillende manieren om een zwangerschap te vieren. Denk aan een babyshower en natuurlijk een kraamfeest. Alleen wat is het verschil tussen een babyshower en kraamfeest? En wat is een leuk babyshower of kraamfeest cadeau om te geven?

Om de vraag wat is het verschil tussen een babyshower en kraamfeest te beantwoorden, hebben we deze blog voor je opgesteld. Daarin geven we ook handige en leuke cadeautips.

Wat is een babyshower?

Een babyshower is het feest waarbij de zwangere in het zonnetje wordt gezet. Je steekt haar een hart onder de riem met de laatste loodjes van de zwangerschap. De babyshower kan in een thema zijn, maar het belangrijkste is een hoop gezelligheid. Dit kan aan de hand van allerlei lekkere hapjes, leuke activiteiten en cadeaus. Een origineel cadeau om te geven tijdens een babyshower is bijvoorbeeld een luiertaart.

Als het geslacht van de baby nog niet bekend is gemaakt kun je kiezen voor een neutrale luiertaart. Mocht er wel al bekend zijn dat het een jongetje wordt dan kun je kiezen voor een jongens luiertaart. Voor een meisje zijn er natuurlijk speciale meisjes luiertaarten. Een luiertaart is een taart met de uitstraling van een bruidstaart, door de meerdere lagen. Alleen bestaat de luiertaart, zoals de naam al zegt, uit tientallen luiers. In de eerste levensjaren van de baby geen overbodige luxe.

Wanneer een babyshower organiseren?

De beste tijd om een babyshower te organiseren is rond de 6e á 7e maand van de zwangerschap. Dit is dus tussen de 25 en 32 weken. Een babyshower wordt georganiseerd door vrienden en familie. De aanstaande moeder weet niks van die voorbereidingen en het is dus een verrassing. Je kunt wel de hulp van de partner inschakelen. Vóór de 20 weken is het organiseren van een babyshower af te raden. Er is dan nog een kans dat de zwangerschap niet goed verloopt of dat er een afwijking bij de baby gevonden wordt. De laatste weken zijn ook niet prettig, aangezien veel zwangere vrouwen dan minder energie hebben en ook minder mobiel zijn.

Wat is een kraamfeest?

Bij de babyshower staat de toekomstige moeder in het middelpunt. Bij een kraamfeest staat vooral de pasgeboren baby in de belangstelling. De organisatie van een kraamfeest ligt bij de ouders zelf. Zij kunnen zelf bepalen wanneer ze graag bezoek willen ontvangen. Eerste weken na een zwangerschap zijn vaak vrij intens en ouders kunnen bij een kraamfeest daarom zelf bepalen wanneer en hoeveel mensen ze tegelijk willen uitnodigen om de kleine te bewonderen.

Een cadeautje kan natuurlijk ook bij een kraamfeest niet ontbreken. Een origineel kraampakket is leuk om te geven voor zowel de ouders als pasgeboren baby. Je kunt ook hier voor een luiertaart gaan, zelfs een tweeling luiertaart, maar natuurlijk ook voor een meisje, jongen of als je het neutraal wilt houden een universeel kraamcadeau. Het kraamfeest vindt vaak 4 tot 6 weken ná de bevalling plaats.

Nu je het antwoord op de vraag ‘wat is het verschil tussen een babyshower en kraamfeest’ weet, kun jij in actie komen. Je weet wanneer er een babyshower plaatsvindt en natuurlijk het kraamfeest. Schaf een origineel en leuk cadeau aan en het feest kan beginnen.