Geboortegift.nl de grootste leverancier van luiercadeaus in Europa!

30-01-2023

Wat-te-doen-na-geboorte-van-een-kind-min

Wat te doen na geboorte van een kind?

Wat direct regelen na de geboorte?

Bij de vraag: ‘wat te doen na geboorte van een kind?’, zijn bepaalde mensen heel belangrijk om te informeren dat er een kindje is geboren. Natuurlijk zijn familie en vrienden heel erg belangrijk om te delen dat jullie baby is geboren, alleen vergeet vooral niet om contact op te nemen met onderstaande mensen en instanties:

  • Kraamzorg
  • Drukkerij voor de geboortekaartjes
  • Aangifte doen bij de gemeente
  • Ziektekostenverzekering
  • Je werkgever en die van je partner in verband met verlof
  • Kinderbijslag aanvragen
  • Zorgverzekering en andere verzekeringen
  • Eventueel het kinderdagverblijf vanwege wellicht een inschrijflijst of wachttijd
  • Aansprakelijkheidsverzekering bijstellen

Bovenstaande mensen, bedrijven en instanties zijn heel belangrijk om in te lichten na de geboorte van je kindje. Zeker de kraamzorg is heel erg fijn. Na een ziekenhuisbevalling moet je altijd met de kraamzorg bellen om de geboorte door te geven. Je kunt dan direct afspraken maken wanneer de kraamhulp langs komt.

Geboortekaartjes

Je kunt familie en vrienden op de hoogte stellen aan de hand van de telefoon of social media, alleen voor de belangrijkste mensen is een geboortekaartje iets tastbaars dat ze kunnen bewaren. Ga voordat de baby wordt geboren alvast bedenken hoe het geboortekaartje eruit mag zien. Als de kleine dan eenmaal op de wereld is gekomen, dan is het alleen nog maar een kwestie van doorgeven aan de drukker. Bestel nooit te weinig geboortekaartjes. Zo kun je altijd nog een kaartje geven aan iemand die dat heel leuk vindt, voor jullie zelf een kaartje en voor het kind zelf ook leuk voor later.

Er valt iets te vieren

Naast de meer formele en daarmee zakelijke regelingen is het natuurlijk ook een feestelijk moment dat er een kindje is geboren. Dit moet gevierd worden. Het vieren van een nieuw leven  kan natuurlijk voor de geboorte plaatsvinden, denk aan een babyshower. Alleen als de baby geboren is willen vrienden en familie dit kleine nieuwe wonder ook graag zien en vasthouden. Bij een feestje hoort natuurlijk ook een cadeau.

Een origineel en tevens heel handig cadeau is een luiertaart voor de pasgeboren baby en ouders. Luiers zijn de eerste levensjaren tenslotte niet weg te denken. Een luiertaart is niet alleen een leuk cadeau om te geven, maar ook erg praktisch. Je kunt een luiertaart als cadeautip geven. Dat geldt ook voor een ander leuk kraamcadeau. Of het nu gaat om een kraamcadeau voor een jongen of meisje er is altijd iets te bedenken dat handig is tijdens de kraamperiode.