Geboortegift.nl de grootste leverancier van luiercadeaus in Europa!

30-01-2023

wat-zet-je-op-een-geboortekaartje-header-min

Wat zet je op een geboortekaartje?

Binnenkort verwachten jullie een kleine en daar hoort natuurlijk een geboortekaartje bij. Alleen wat zet je op een geboortekaartje en wanneer verstuur je deze? Een geboortekaartje kiezen of laten ontwerpen is één van de leukste dingen om op het to do babylijstje te zetten. Alleen het kan ook wat overweldigend voelen. Wat voor kaartje kies je en past bij jullie? Plus wat zet je op een geboortekaartje qua tekst en informatie?

In deze blog helpen we je graag verder met tips voor wat je op een geboortekaartje zet en inspiratie voor tekst en informatie.

Onmisbare informatie op het geboortekaartje

De geboortekaartjes verstuur je in de regel op de tweede dag na de bevalling, maar in de praktijk is dat niet altijd haalbaar of nodig. Ook wanneer je de geboortekaartjes een paar dagen of weken later verstuurt, zal iedereen blij zijn met jouw geboortekaartje. Alleen je wilt het geboortekaartje natuurlijk ook voorzien van tekst. We hebben daarom hieronder de belangrijkste informatie op een rijtje gezet:

De naam van jullie kindje

Onmisbaar is natuurlijk de naam van jullie pasgeboren kindje. Hoe je de naam wilt vermelden is uiteraard aan jullie zelf. Je kunt ervoor kiezen om alleen de voornaam te doen of de volledige naam op het geboortekaartje te zetten. Ook een doopnaam of een eventuele tweede naam kun je vermelden. Als er dan visite komt om de kleine te bewonderen dan kunnen er ook leuke kraamcadeaus worden gegeven met de naam van jullie kindje er op. Denk aan een luiertaart met naam of een origineel kraampakket. Dit kan zorgen voor extra originele en persoonlijke cadeaus.

Geslacht van de baby

Je hoeft niet te gaan voor een roze of blauwe geboortekaart. Heb je een neutrale kaart of heeft jullie kindje een unisex naam, dan is het handig om het geslacht expliciet te vermelden. Je kunt die vormen in een zin of aan de hand van een seksesymbool toe te voegen op het geboortekaartje.

Namen van ouders, broers en zussen

Vergeet ook zeker niet om jullie namen als ouders op het kaartje te zetten. Plus de namen van eventuele broers en zussen. Een ander leuk idee is nog om de naam van het huisdieren of huisdieren er eervol op te vermelden.

Contactgegevens

Het is erg handig om jullie adres en telefoonnummer op het kaartje te vermelden. De kans is groot dat familie, vrienden of collega’s even op bezoek willen komen, een kaartje willen sturen of telefonisch feliciteren. Door je contactgegevens toe te voegen kan iedereen jullie feliciteren en een afspraak maken om langs te komen voor een kraambezoek.

Geboortedatum en- plaats

De geboorte is een bijzondere dag en moment dat jullie de rest van je leven zullen bijdragen. Hoe je de geboortedatum wilt vermelden is helemaal aan jezelf. Met cijfers en woorden of volledig uitgeschreven. Je kunt ook de plaats van de geboorte op het kaartje zetten. Dit is niet hele essentiële informatie, maar wel gebruikelijk te vermelden. 

Geboortedetails die je kunt delen

Je kunt tot slot nog bepaalde geboortedetails toevoegen aan het kaartje. Denk aan het tijdstip van de geboorte, lengte en gewicht van de baby. Dit is ook handig voor de ontvanger om wat een inschatting te maken van de kledingmaat van de baby. Perfect voor een kraamcadeau als een rompertje of een ander kledingstuk.

Inspiratie voor bezoekteksten op het geboortekaartje

Bij de geboorte van een baby is iedereen natuurlijk helemaal enthousiast en wil ook iedereen het liefst zo snel mogelijk de baby komen bewonderen. Jullie als ouders kunnen daar wat anders over denken. Wellicht was het een pittige bevalling of willen jullie gewoon eerst even rust en genieten van jullie gezin.

Het is handig om in het kaartje te zetten wat de rust- en bezoektijden zijn. Dit kun je bijvoorbeeld aanvullen met ‘Stuur eerst een berichtje’ of ‘Wil je de kleine bekijken, bel dan eerst even’. Zo maak je op een leuke manier kenbaar dat je liever geen onverwacht bezoek ontvangt.

Wij hopen dat je aan de hand van bovenstaande punten helemaal relaxed aan de slag kunt gaan met het geboortekaartje van jullie kindje.