Luiers verschonen in 6 simpele stappen -> Geboortegift.nl
Shopping Cart
luiers verschonen

Luiers verschonen in 6 simpele stappen

Iedere ouder krijgt er mee te maken, een luier verschonen van een pasgeboren baby. Voor de meeste mensen niet het meest leuke en lekkere werkje, maar het moet gebeuren. Een pasgeboren baby gebruikt ongeveer 8 luiers per dag. Dat houdt dus ook in 8 keer per dag een luier verschonen. Als je dus nog opzoek bent naar een origineel en handig cadeau dan is een luiertaart een hele goede optie. Dit wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk doen. Daarom hebben wij een stappenplan voor luiers verschonen in 6 simpele stappen gemaakt.

Ben jij er klaar voor om de volgende poep of plasluier snel, maar goed te gaan verschonen? Lees dan hieronder verder voor luiers verschonen in 6 simpele stappen.

Stap 1: Goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding treffen voor het verschonen van je baby is ook belangrijk. Het is daarom handig om een aantal spullen klaar te leggen, voordat je jouw baby gaat verschonen. Om te beginnen natuurlijk een aankleedkussen. Hier kan de baby lekker zacht op liggen tijdens het verschonen. Natuurlijk is een schone luier ook niet geheel onbelangrijk. Vooral bij de eerste keer verschonen kunnen meerdere luiers wel van pas komen. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje.

Daarnaast zijn billendoekjes een must have. Dit zijn natte doekjes om de billetjes van de kleine mee af te vegen. Met een babyzalf kun je er vervolgens voor zorgen dat de huid bij de billetjes wordt verzacht en tevens beschermd. Ook extra babykleertjes bij het verschonen is handig, want nogmaals een ongelukje zit in een klein hoekje.

Stap 2: Check de schade

Wanneer alles klaar ligt dan kan het echte werk beginnen. Leg de baby eerst op zijn of haar rug op het aankleedkussen. Trek het broekje uit en spiek even aan de onderkant bij de romper wat de schade is. Alles oké? Maak dan het rompertje los en schuif het omhoog. Zo kan de baby niet met zijn of haar billen erop liggen. Kom je er tijdens de controle toch achter dat het een ware explosie luier is? Trek het rompertje dan over de schouders van je kleine naar beneden. Hiermee voorkom je dat het overal gaat zitten.

Stap 3: Afvegen

Door vooraf te checken wat de schade is kun je inspelen op het verschonen van een plasluier of juist een poepluier. Maak de luier los en vouw hem dubbel onder de billen van je baby. Leg je kindje op de schone buitenkant van de luier. Je zou ook alvast een schone luier onder de billetjes kunnen leggen. Mocht er al een ongelukje gebeuren. Neem vervolgens een billendoekje en maak de voorkant schoon. Bij een plasluier heb je aan één billendoekje meestal genoeg.

Is er een poepluier aanwezig? Maak dan de luier los en probeer met de binnenkant van de luier al zoveel mogelijk poep af te vegen. Vouw de luier dubbel. De baby ligt dan al op de schone buitenkant van de luier. Pak de billendoekjes erbij en gebruik er zoveel je nodig hebt om alles goed schoon te maken.

Stap 4: Babyzalf of billenzalf smeren

Nadat de billetjes helemaal schoon zijn dan kan het wel wat extra verzorging gebruiken. Smeer daarom wat babyzalf of billenzalf op. De eerste dagen na de geboorte is de ontlasting bij een baby erg plakkerig en taai. De crème heeft dan een herstellende en beschermende werking. Hierdoor ontstaat er ook minder irritatie en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Stap 5: Een schone luier

Alles schoon en de billetjes ingesmeerd? Dan is het tijd om een schone luier aan te doen. Vouw de luier goed uit en leg hem op zo’n manier onder de billen van je baby dat de luier aan de achterkant net iets hoger zit dan de navel. Breng de luier tussen de beentjes en maak het vast met de plak strips. Controleer of de luier langs de benen goed loopt. De luier sluit dan goed af en de kans op een ongelukje wordt verminderd.

De luier moet ook niet te strak zitten. Check dit door een vinger tussen de tailleband en het buikje van je baby te steken. Zie je bij de volgende luier verschonen beurt rode randjes zitten? Dan zit de luier dus iets te strak. Doe deze de volgende keer dan iets minder strak.

Stap 6: Een schone luier

Zo, wanneer alles op de juiste plek zit kunnen de kleertjes weer aan. Trek het rompertje weer omlaag en maak het vast met de knoopjes. Doe vervolgens het onderstuk weer aan en de sokjes. En vervolgens het bovenstuk. Doe de vieze luier weg in bijvoorbeeld een speciaal luierzakje. Nu ben jij helemaal klaar en is je baby weer helemaal schoon!

Geboortegift.nl de grootste leverancier van luiercadeaus in Nederland!

Op zoek naar een kraamcadeau waar jij de aanstaande ouders mee wilt verrassen? Dan wil je gaan voor een uniek cadeau dat mooi vormgegeven is én van nut voor de verzorging van de baby. Heel goed dat je bij ons terecht bent gekomen, want hier zul je zeker slagen.

Bij Geboortegift vind je kraampakketten, luiertaarten en andere baby cadeaus, van hoge kwaliteit en erg leuk om weg te geven.

Met veel zorg en aandacht stellen wij de kraamcadeaus en luiertaarten samen, zodat jij de ouders van de kleine kunt verrassen. Onze producten worden op maat gemaakt en jij kunt als klant specifiek aangeven wat jouw wensen zijn. Zo maak je een persoonlijk kraamcadeau dat speciaal voor de baby wordt samengesteld.

Origineel & gepersonaliseerd cadeau voor baby

Weet je de naam van het kindje al? Hoe leuk is het dan om jouw kraamcadeau te personaliseren en de naam van de kleine erin terug te laten komen? Bij je bestelling kun je een naam invullen en zelf bepalen hoe het eruit moet komen te zien.

Onze kraampakketten zijn ontzettend leuk om cadeau te doen. Bestel je bijvoorbeeld een gevuld geboortekoffertje, dan is de inhoud niet alleen handig tijdens de kraamtijd, over een paar jaar zul je de kleine zien rondlopen met zijn eigen koffertje dat hij overal mee naartoe sleept.

Daarnaast maken wij luiertaarten, gemaakt van pampers en aangekleed met leuke accessoires. Een perfect kraamcadeau die de ouders zeker nodig hebben. Deze en andere baby cadeaus van Geboortegift zijn onmisbaar voor de geboorte van het kindje. Kijk in ons assortiment naar alle baby cadeaus en laat je inspireren door de vele mogelijkheden.

De waardering van www.geboortegift.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1638 reviews.