Shopping Cart
Waarom ooievaar bij geboorte

De ooievaar bij een geboorte, waarom?

De ooievaar staat symbool voor de geboorte van een kind. Als er een kindje is geboren staat er een ooievaar in de tuin of één op het raam geplakt, maar de ooievaar is 9 van de 10 keer aanwezig. Alleen waarom ooievaar bij geboorte? Waarom wordt de ooievaar eigenlijk gezien als de brenger van baby’s? En waarom staat de ooievaar symbool bij de geboorte van baby’s?

In deze blog geven we je graag antwoord op de vraag waarom ooievaar bij geboorte en delen we ook nog een aantal mooie kraamcadeau tips wanneer de ooievaar is langs geweest.

Ooievaar of toch een kraanvogel?

Een bekend verhaal is dat van de Griekse godin Hera. Zij is jaloers op de schoonheid van koningin Gerana. Ze zou zo jaloers zijn dat de haar in een kraanvogel verandert. Gerana wil haar kind niet achterlaten bij Hera. Daarom wikkelt ze het in doeken en vlieg ermee weg. Kraanvogels en ooievaar worden best vaak door elkaar gehaald. Deze mythe zou het best kunnen verklaren, waarom ooievaars met baby’s rondvliegen. Alleen wanneer kwam de ooievaar voor de geboorte van een baby in Nederland? Dat vertellen we hieronder.

Ooievaar bij geboorte
Geboorte baby

De ooievaar bij geboorte in Nederland

In Nederland is de ooievaar eigenlijk pas populair geworden bij de geboorte van prinses Juliana. Dit was in 1909. De familie ontving toen een heel bijzonder geboortekaartje. Op het geboortekaartje stond Paleis Noordeinde met een ooievaar en een nest met daarin een baby. Op de afbeelding belt de ooievaar met Koningin Wilhelmina, waarbij de ooievaar vertelt dat hij een kindje heeft meegenomen.

In Den Haag stond de ooievaar bijvoorbeeld al langer symbool voor de stad. Dit komt onder andere door de vele ooievaars die door de eeuwen heen in Den Haag nesten hadden. De ooievaar als symbool bij de geboorte bestaat dus eigenlijk nog niet heel lang in Nederland, als je dit vergelijkt met de historie in Europa. Ouders vonden het in de 18e en 19e eeuw lastig om met hun kinderen te praten over baby’s en de geboorte. Hierdoor ontstonden verschillende verhalen. Zo vertelden ouders dat kindjes uit de rode of witte kool kwamen. Dit werd later het verhaal van de ooievaar.

Geboortecadeau kopen

Wanneer er een baby is geboren dan moet dat natuurlijk gevierd worden. Bij een viering hoort een passend cadeau. Natuurlijk wil je wel iets origineels geven. Wij hebben daarom een aantal mooie cadeautips. Om te beginnen de luiertaart. Ziet er niet alleen leuk uit om te geven of ontvangen, maar is ook nog eens een heel praktisch cadeau. In de eerste levensjaren zijn luiers tenslotte geen overbodige luxe. Er zijn allerlei verschillende luiertaarten te verkrijgen. Denk aan een mega luiertaart of een speciale luiertaart voor een jongen en meisje

Geboortecadeau kopen

Is een luiertaart niet helemaal wat je zoekt om te geven? Dan kun je ook kiezen voor een kraampakket. Dit kan een gevuld geboortekoffertje zijn met allemaal leuke artikelen erin. Denk aan knuffel, sokjes, slabbetje, speentje en nog meer.

Wij hopen dat je nu het antwoord hebt op de vraag waarom een ooievaar bij geboorte wordt gebruikt en je inspiratie hebt voor een mooi en origineel kraamcadeau.

Geboortegift.nl de grootste leverancier van luiercadeaus in Nederland!

Op zoek naar een kraamcadeau waar jij de aanstaande ouders mee wilt verrassen? Dan wil je gaan voor een uniek cadeau dat mooi vormgegeven is én van nut voor de verzorging van de baby. Heel goed dat je bij ons terecht bent gekomen, want hier zul je zeker slagen.

Bij Geboortegift vind je kraampakketten, luiertaarten en andere baby cadeaus, van hoge kwaliteit en erg leuk om weg te geven.

Met veel zorg en aandacht stellen wij de kraamcadeaus en luiertaarten samen, zodat jij de ouders van de kleine kunt verrassen. Onze producten worden op maat gemaakt en jij kunt als klant specifiek aangeven wat jouw wensen zijn. Zo maak je een persoonlijk kraamcadeau dat speciaal voor de baby wordt samengesteld.

Origineel & gepersonaliseerd cadeau voor baby

Weet je de naam van het kindje al? Hoe leuk is het dan om jouw kraamcadeau te personaliseren en de naam van de kleine erin terug te laten komen? Bij je bestelling kun je een naam invullen en zelf bepalen hoe het eruit moet komen te zien.

Onze kraampakketten zijn ontzettend leuk om cadeau te doen. Bestel je bijvoorbeeld een gevuld geboortekoffertje, dan is de inhoud niet alleen handig tijdens de kraamtijd, over een paar jaar zul je de kleine zien rondlopen met zijn eigen koffertje dat hij overal mee naartoe sleept.

Daarnaast maken wij luiertaarten, gemaakt van pampers en aangekleed met leuke accessoires. Een perfect kraamcadeau die de ouders zeker nodig hebben. Deze en andere baby cadeaus van Geboortegift zijn onmisbaar voor de geboorte van het kindje. Kijk in ons assortiment naar alle baby cadeaus en laat je inspireren door de vele mogelijkheden.

De waardering van www.geboortegift.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1579 reviews.