Wat is een babyshower & wat doe je op een babyshower? -> Geboortegift.nl
Shopping Cart
Wat is een babyshower en wat doe je

Wat is een babyshower & wat doe je op een babyshower?

De term babyshower hoor je tegenwoordig steeds vaker. Alleen wat is een babyshower en wat doe je op een babyshower? Het feit dat er een baby op komt is, is voor veel mensen een reden om een feestje te organiseren. In de meeste gevallen wordt een babyshower in het geheim van de zwangere geregeld en georganiseerd. Je wilt er natuurlijk een geslaagde (suprise) party van maken.

Daarom leggen we je in deze blog graag meer uit over wat is een babyshower en wat doe op een babyshower. Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Wat is een babyshower?

Een babyshower wordt georganiseerd om de aanstaande moeder te verassen. Een term die in Amerika veel gebruikt wordt en sinds een aantal jaren in Nederland niet meer is weg te denken. Het is een feestje om je zwangere vriendin, zus, nichtje of dochter in het zonnetje te zetten. Hier komt enige organisatie bij kijken. Je kunt er voor kiezen om een babyshower te organiseren met lekkere hapjes, gezelligheid, een leuk activiteit, spelletjes en cadeaus. Wil jij een leuk babyshower cadeau geven? We hebben alvast een aantal populaire cadeau’s voor je geselecteerd:

Wat is een babyshower

Als er cadeaus worden gegeven dan is een luiertaart echt een perfect babyshower cadeau om te geven. Mocht het geslacht van de baby al eerder dan de babyshower bekend zijn gemaakt kun je kiezen voor een meisjes luiertaart of jongens luiertaart. Is dit nog niet bekend gemaakt? Kies dan voor een neutrale luiertaart. Zeker in de eerste levensjaren zijn luiers geen overbodige luxe. Het doel is vooral om de zwangere in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken voor de laatste loodjes van de zwangerschap.

Babyshower feestje

Wie organiseert een babyshower?

Een babyshower is eigenlijk bedoelt als suprise feestje voor de zwangere. Daarom wordt er volgens de etiquette een babyshower georganiseerd door een goede vriendin en niet door een familielid. Hier ben je natuurlijk helemaal vrij in en hoef je, je niet iets van aan te trekken. Zo kunnen vriendinnen, (schoon) moeders, (schoon) zussen of collega’s ook helpen bij het organiseren van het feestje. Dit kun je dus onderling bepalen en overleggen wie het organiseert en wie wat doet.

Wat doe je op een babyshower?

Voor veel aanstaande moeders is de babyshower een verrassing: ze worden met een smoesje naar een locatie gelokt, waar vrienden en familie ze opwachten. Als jij de organisator of samen met iemand anders de babyshower organiseert dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Om antwoord te geven op je vraag wat doe je op een babyshower hebben we een aantal suggesties voor je verzameld.

  • Laat iedereen een babyfoto van zichzelf meenemen. Als de aanstaande moeder raadt welke babyfoto hoort bij wie, mag ze een cadeautje uitpakken.
  • Laat haar zwangere buik vereeuwigen door een gipsafdruk of 3D-print te regelen. Of huur een bodypainter en/of fotograaf in voor een fotoshoot.
  • Organiseer een cocktailparty, maar dan met alcoholvrije cocktails.
  • Koop een mooi notitieboekje, neem een polaroidcamera mee en wat knutselspullen, zoals stickers, stiften en mooie tape (washitape). Laat de genodigden een pagina in het boek versieren en hun wens voor de baby en moeder op te schrijven. Uiteraard komt er een foto bij die gemaakt kan worden met de polaroidcamera. Op die manier maak je een mooi aandenken van de babyshower.
Wat te doen tijdens een babyshower

Wil je nog meer babyshower ideeën? Lees dan eens onze blog 7 originele babyshower ideeën om inspiratie op te doen. Wij hopen dat je aan de hand van deze blog weet wat een babyshower inhoudt en wat je allemaal kunt doen tijdens een babyshower.

Geboortegift.nl de grootste leverancier van luiercadeaus in Nederland!

Op zoek naar een kraamcadeau waar jij de aanstaande ouders mee wilt verrassen? Dan wil je gaan voor een uniek cadeau dat mooi vormgegeven is én van nut voor de verzorging van de baby. Heel goed dat je bij ons terecht bent gekomen, want hier zul je zeker slagen.

Bij Geboortegift vind je kraampakketten, luiertaarten en andere baby cadeaus, van hoge kwaliteit en erg leuk om weg te geven.

Met veel zorg en aandacht stellen wij de kraamcadeaus en luiertaarten samen, zodat jij de ouders van de kleine kunt verrassen. Onze producten worden op maat gemaakt en jij kunt als klant specifiek aangeven wat jouw wensen zijn. Zo maak je een persoonlijk kraamcadeau dat speciaal voor de baby wordt samengesteld.

Origineel & gepersonaliseerd cadeau voor baby

Weet je de naam van het kindje al? Hoe leuk is het dan om jouw kraamcadeau te personaliseren en de naam van de kleine erin terug te laten komen? Bij je bestelling kun je een naam invullen en zelf bepalen hoe het eruit moet komen te zien.

Onze kraampakketten zijn ontzettend leuk om cadeau te doen. Bestel je bijvoorbeeld een gevuld geboortekoffertje, dan is de inhoud niet alleen handig tijdens de kraamtijd, over een paar jaar zul je de kleine zien rondlopen met zijn eigen koffertje dat hij overal mee naartoe sleept.

Daarnaast maken wij luiertaarten, gemaakt van pampers en aangekleed met leuke accessoires. Een perfect kraamcadeau die de ouders zeker nodig hebben. Deze en andere baby cadeaus van Geboortegift zijn onmisbaar voor de geboorte van het kindje. Kijk in ons assortiment naar alle baby cadeaus en laat je inspireren door de vele mogelijkheden.

De waardering van www.geboortegift.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1638 reviews.