Shopping Cart
Verschil babyshower en kraamfeest

Wat is het verschil tussen een babyshower en kraamfeest?

Een baby op komst is altijd een feestelijk moment. Dat moet natuurlijk gevierd worden. De zwangerschapsperiode gaat met ups en downs, maar het blijft iets magisch dat er een klein wondertje of meerdere wondertjes in de buik groeien. Er zijn verschillende manieren om een zwangerschap te vieren. Denk aan een babyshower en natuurlijk een kraamfeest. Alleen wat is het verschil tussen een babyshower en kraamfeest? En wat is een leuk babyshower of kraamfeest cadeau om te geven?

Om de vraag wat is het verschil tussen een babyshower en kraamfeest te beantwoorden, hebben we deze blog voor je opgesteld. Daarin geven we ook handige en leuke cadeautips.

Wat is een babyshower?

Een babyshower is het feest waarbij de zwangere in het zonnetje wordt gezet. Je steekt haar een hart onder de riem met de laatste loodjes van de zwangerschap. De babyshower kan in een thema zijn, maar het belangrijkste is een hoop gezelligheid. Dit kan aan de hand van allerlei lekkere hapjes, leuke activiteiten en cadeaus. Een origineel cadeau om te geven tijdens een babyshower is bijvoorbeeld een luiertaart.

Als het geslacht van de baby nog niet bekend is gemaakt kun je kiezen voor een neutrale luiertaart. Mocht er wel al bekend zijn dat het een jongetje wordt dan kun je kiezen voor een jongens luiertaart. Voor een meisje zijn er natuurlijk speciale meisjes luiertaarten. Een luiertaart is een taart met de uitstraling van een bruidstaart, door de meerdere lagen. Alleen bestaat de luiertaart, zoals de naam al zegt, uit tientallen luiers. In de eerste levensjaren van de baby geen overbodige luxe.

baby cadeau kopen

Wanneer een babyshower organiseren?

De beste tijd om een babyshower te organiseren is rond de 6e á 7e maand van de zwangerschap. Dit is dus tussen de 25 en 32 weken. Een babyshower wordt georganiseerd door vrienden en familie. De aanstaande moeder weet niks van die voorbereidingen en het is dus een verrassing. Je kunt wel de hulp van de partner inschakelen. Vóór de 20 weken is het organiseren van een babyshower af te raden. Er is dan nog een kans dat de zwangerschap niet goed verloopt of dat er een afwijking bij de baby gevonden wordt. De laatste weken zijn ook niet prettig, aangezien veel zwangere vrouwen dan minder energie hebben en ook minder mobiel zijn.

Wat is een kraamfeest?

Bij de babyshower staat de toekomstige moeder in het middelpunt. Bij een kraamfeest staat vooral de pasgeboren baby in de belangstelling. De organisatie van een kraamfeest ligt bij de ouders zelf. Zij kunnen zelf bepalen wanneer ze graag bezoek willen ontvangen. Eerste weken na een zwangerschap zijn vaak vrij intens en ouders kunnen bij een kraamfeest daarom zelf bepalen wanneer en hoeveel mensen ze tegelijk willen uitnodigen om de kleine te bewonderen.

origineel cadeau voor babyshower

Een cadeautje kan natuurlijk ook bij een kraamfeest niet ontbreken. Een origineel kraampakket is leuk om te geven voor zowel de ouders als pasgeboren baby. Je kunt ook hier voor een luiertaart gaan, zelfs een tweeling luiertaart, maar natuurlijk ook voor een meisje, jongen of als je het neutraal wilt houden een unisex kraamcadeau. Het kraamfeest vindt vaak 4 tot 6 weken ná de bevalling plaats.

Nu je het antwoord op de vraag ‘wat is het verschil tussen een babyshower en kraamfeest’ weet, kun jij in actie komen. Je weet wanneer er een babyshower plaatsvindt en natuurlijk het kraamfeest. Schaf een origineel en leuk cadeau aan en het feest kan beginnen.

Mocht je tips willen voor een babyshower cadeau of een kraamcadeau, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het uitzoeken van een mooi en origineel cadeau. Ook hebben we alvast vier populaire cadeaus voor je op een rijtje gezet:

Geboortegift.nl de grootste leverancier van luiercadeaus in Nederland!

Op zoek naar een kraamcadeau waar jij de aanstaande ouders mee wilt verrassen? Dan wil je gaan voor een uniek cadeau dat mooi vormgegeven is én van nut voor de verzorging van de baby. Heel goed dat je bij ons terecht bent gekomen, want hier zul je zeker slagen.

Bij Geboortegift vind je kraampakketten, luiertaarten en andere baby cadeaus, van hoge kwaliteit en erg leuk om weg te geven.

Met veel zorg en aandacht stellen wij de kraamcadeaus en luiertaarten samen, zodat jij de ouders van de kleine kunt verrassen. Onze producten worden op maat gemaakt en jij kunt als klant specifiek aangeven wat jouw wensen zijn. Zo maak je een persoonlijk kraamcadeau dat speciaal voor de baby wordt samengesteld.

Origineel & gepersonaliseerd cadeau voor baby

Weet je de naam van het kindje al? Hoe leuk is het dan om jouw kraamcadeau te personaliseren en de naam van de kleine erin terug te laten komen? Bij je bestelling kun je een naam invullen en zelf bepalen hoe het eruit moet komen te zien.

Onze kraampakketten zijn ontzettend leuk om cadeau te doen. Bestel je bijvoorbeeld een gevuld geboortekoffertje, dan is de inhoud niet alleen handig tijdens de kraamtijd, over een paar jaar zul je de kleine zien rondlopen met zijn eigen koffertje dat hij overal mee naartoe sleept.

Daarnaast maken wij luiertaarten, gemaakt van pampers en aangekleed met leuke accessoires. Een perfect kraamcadeau die de ouders zeker nodig hebben. Deze en andere baby cadeaus van Geboortegift zijn onmisbaar voor de geboorte van het kindje. Kijk in ons assortiment naar alle baby cadeaus en laat je inspireren door de vele mogelijkheden.

De waardering van www.geboortegift.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1570 reviews.