Wat te doen na geboorte van een kind? -> Geboortegift.nl
Shopping Cart
Wat te doen na geboorte van een kind

Wat te doen na geboorte van een kind?

De geboorte van een pasgeboren kindje blijft altijd een mooi en bijzonder moment. Het is een mooie, maar vaak ook nieuwe en relatief hectische periode. Als ouders wil je tenslotte het beste voor je kind en daar komt wel wat bij kijken. Naast genieten moeten er ook veel praktische zaken geregeld worden. Denk aan aangifte doen van de baby, het doorgeven van de geboorte van de baby aan het werk en vrienden, kinderdagverblijf en allerlei andere instanties checken.

Dus wat te doen na geboorte van een kind? Dat leggen we in deze blog graag aan je uit.

Wat direct regelen na de geboorte?

Bij de vraag: ‘wat te doen na geboorte van een kind?’, zijn bepaalde mensen heel belangrijk om te informeren dat er een kindje is geboren. Natuurlijk zijn familie en vrienden heel erg belangrijk om te delen dat jullie baby is geboren, alleen vergeet vooral niet om contact op te nemen met onderstaande mensen en instanties:

  • Kraamzorg
  • Drukkerij voor de geboortekaartjes
  • Aangifte doen bij de gemeente
  • Ziektekostenverzekering
  • Je werkgever en die van je partner in verband met verlof
  • Kinderbijslag aanvragen
  • Zorgverzekering en andere verzekeringen
  • Eventueel het kinderdagverblijf vanwege wellicht een inschrijflijst of wachttijd
  • Aansprakelijkheidsverzekering bijstellen
wat direct regelen na geboorte

Bovenstaande mensen, bedrijven en instanties zijn heel belangrijk om in te lichten na de geboorte van je kindje. Zeker de kraamzorg is heel erg fijn. Na een ziekenhuisbevalling moet je altijd met de kraamzorg bellen om de geboorte door te geven. Je kunt dan direct afspraken maken wanneer de kraamhulp langs komt.

Geboortekaartjes

Je kunt familie en vrienden op de hoogte stellen aan de hand van de telefoon of social media, alleen voor de belangrijkste mensen is een geboortekaartje iets tastbaars dat ze kunnen bewaren. Ga voordat de baby wordt geboren alvast bedenken hoe het geboortekaartje eruit mag zien. Als de kleine dan eenmaal op de wereld is gekomen, dan is het alleen nog maar een kwestie van doorgeven aan de drukker. Bestel nooit te weinig geboortekaartjes. Zo kun je altijd nog een kaartje geven aan iemand die dat heel leuk vindt, voor jullie zelf een kaartje en voor het kind zelf ook leuk voor later.

Er valt iets te vieren

Naast de meer formele en daarmee zakelijke regelingen is het natuurlijk ook een feestelijk moment dat er een kindje is geboren. Dit moet gevierd worden. Het vieren van een nieuw leven  kan natuurlijk voor de geboorte plaatsvinden, denk aan een babyshower. Alleen als de baby geboren is willen vrienden en familie dit kleine nieuwe wonder ook graag zien en vasthouden. Bij een feestje hoort natuurlijk ook een cadeau.

Een origineel en tevens heel handig cadeau is een luiertaart voor de pasgeboren baby en ouders. Luiers zijn de eerste levensjaren tenslotte niet weg te denken. Een luiertaart is niet alleen een leuk cadeau om te geven, maar ook erg praktisch. Je kunt een luiertaart als cadeautip geven. Dat geldt ook voor een ander leuk kraamcadeau. Of het nu gaat om een kraamcadeau voor een jongen of meisje er is altijd iets te bedenken dat handig is tijdens de kraamperiode.

Geboortegift.nl de grootste leverancier van luiercadeaus in Nederland!

Op zoek naar een kraamcadeau waar jij de aanstaande ouders mee wilt verrassen? Dan wil je gaan voor een uniek cadeau dat mooi vormgegeven is én van nut voor de verzorging van de baby. Heel goed dat je bij ons terecht bent gekomen, want hier zul je zeker slagen.

Bij Geboortegift vind je kraampakketten, luiertaarten en andere baby cadeaus, van hoge kwaliteit en erg leuk om weg te geven.

Met veel zorg en aandacht stellen wij de kraamcadeaus en luiertaarten samen, zodat jij de ouders van de kleine kunt verrassen. Onze producten worden op maat gemaakt en jij kunt als klant specifiek aangeven wat jouw wensen zijn. Zo maak je een persoonlijk kraamcadeau dat speciaal voor de baby wordt samengesteld.

Origineel & gepersonaliseerd cadeau voor baby

Weet je de naam van het kindje al? Hoe leuk is het dan om jouw kraamcadeau te personaliseren en de naam van de kleine erin terug te laten komen? Bij je bestelling kun je een naam invullen en zelf bepalen hoe het eruit moet komen te zien.

Onze kraampakketten zijn ontzettend leuk om cadeau te doen. Bestel je bijvoorbeeld een gevuld geboortekoffertje, dan is de inhoud niet alleen handig tijdens de kraamtijd, over een paar jaar zul je de kleine zien rondlopen met zijn eigen koffertje dat hij overal mee naartoe sleept.

Daarnaast maken wij luiertaarten, gemaakt van pampers en aangekleed met leuke accessoires. Een perfect kraamcadeau die de ouders zeker nodig hebben. Deze en andere baby cadeaus van Geboortegift zijn onmisbaar voor de geboorte van het kindje. Kijk in ons assortiment naar alle baby cadeaus en laat je inspireren door de vele mogelijkheden.

De waardering van www.geboortegift.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1638 reviews.