Shopping Cart
wat zet je op een geboortekaartje

Wat zet je op een geboortekaartje?

Binnenkort verwachten jullie een kleine en daar hoort natuurlijk een geboortekaartje bij. Alleen wat zet je op een geboortekaartje en wanneer verstuur je deze? Een geboortekaartje kiezen of laten ontwerpen is één van de leukste dingen om op het to do babylijstje te zetten. Alleen het kan ook wat overweldigend voelen. Wat voor kaartje kies je en past bij jullie? Plus wat zet je op een geboortekaartje qua tekst en informatie?

In deze blog helpen we je graag verder met tips voor wat je op een geboortekaartje zet en inspiratie voor tekst en informatie.

Onmisbare informatie op het geboortekaartje

De geboortekaartjes verstuur je in de regel op de tweede dag na de bevalling, maar in de praktijk is dat niet altijd haalbaar of nodig. Ook wanneer je de geboortekaartjes een paar dagen of weken later verstuurt, zal iedereen blij zijn met jouw geboortekaartje. Alleen je wilt het geboortekaartje natuurlijk ook voorzien van tekst. We hebben daarom hieronder de belangrijkste informatie op een rijtje gezet:

De naam van jullie kindje

Onmisbaar is natuurlijk de naam van jullie pasgeboren kindje. Hoe je de naam wilt vermelden is uiteraard aan jullie zelf. Je kunt ervoor kiezen om alleen de voornaam te doen of de volledige naam op het geboortekaartje te zetten. Ook een doopnaam of een eventuele tweede naam kun je vermelden. Als er dan visite komt om de kleine te bewonderen dan kunnen er ook leuke kraamcadeaus worden gegeven met de naam van jullie kindje er op. Denk aan een luiertaart met naam of een origineel kraampakket. Dit kan zorgen voor extra originele en persoonlijke cadeaus.

Geslacht van de baby

Je hoeft niet te gaan voor een roze of blauwe geboortekaart. Heb je een neutrale kaart of heeft jullie kindje een unisex naam, dan is het handig om het geslacht expliciet te vermelden. Je kunt die vormen in een zin of aan de hand van een seksesymbool toe te voegen op het geboortekaartje.

Namen van ouders, broers en zussen

Vergeet ook zeker niet om jullie namen als ouders op het kaartje te zetten. Plus de namen van eventuele broers en zussen. Een ander leuk idee is nog om de naam van het huisdieren of huisdieren er eervol op te vermelden.

geboortekaartje jongen wat zet je erop

Contactgegevens

Het is erg handig om jullie adres en telefoonnummer op het kaartje te vermelden. De kans is groot dat familie, vrienden of collega’s even op bezoek willen komen, een kaartje willen sturen of telefonisch feliciteren. Door je contactgegevens toe te voegen kan iedereen jullie feliciteren en een afspraak maken om langs te komen voor een kraambezoek.

Geboortedatum en- plaats

De geboorte is een bijzondere dag en moment dat jullie de rest van je leven zullen bijdragen. Hoe je de geboortedatum wilt vermelden is helemaal aan jezelf. Met cijfers en woorden of volledig uitgeschreven. Je kunt ook de plaats van de geboorte op het kaartje zetten. Dit is niet hele essentiële informatie, maar wel gebruikelijk te vermelden.

Geboortedetails die je kunt delen

Je kunt tot slot nog bepaalde geboortedetails toevoegen aan het kaartje. Denk aan het tijdstip van de geboorte, lengte en gewicht van de baby. Dit is ook handig voor de ontvanger om wat een inschatting te maken van de kledingmaat van de baby. Perfect voor een kraamcadeau als een rompertje of een ander kledingstuk.

Inspiratie voor bezoekteksten op het geboortekaartje

Bij de geboorte van een baby is iedereen natuurlijk helemaal enthousiast en wil ook iedereen het liefst zo snel mogelijk de baby komen bewonderen. Jullie als ouders kunnen daar wat anders over denken. Wellicht was het een pittige bevalling of willen jullie gewoon eerst even rust en genieten van jullie gezin.

Het is handig om in het kaartje te zetten wat de rust- en bezoektijden zijn. Dit kun je bijvoorbeeld aanvullen met ‘Stuur eerst een berichtje’ of ‘Wil je de kleine bekijken, bel dan eerst even’. Zo maak je op een leuke manier kenbaar dat je liever geen onverwacht bezoek ontvangt.

Wij hopen dat je aan de hand van bovenstaande punten helemaal relaxed aan de slag kunt gaan met het geboortekaartje van jullie kindje.

Geboortegift.nl de grootste leverancier van luiercadeaus in Nederland!

Op zoek naar een kraamcadeau waar jij de aanstaande ouders mee wilt verrassen? Dan wil je gaan voor een uniek cadeau dat mooi vormgegeven is én van nut voor de verzorging van de baby. Heel goed dat je bij ons terecht bent gekomen, want hier zul je zeker slagen.

Bij Geboortegift vind je kraampakketten, luiertaarten en andere baby cadeaus, van hoge kwaliteit en erg leuk om weg te geven.

Met veel zorg en aandacht stellen wij de kraamcadeaus en luiertaarten samen, zodat jij de ouders van de kleine kunt verrassen. Onze producten worden op maat gemaakt en jij kunt als klant specifiek aangeven wat jouw wensen zijn. Zo maak je een persoonlijk kraamcadeau dat speciaal voor de baby wordt samengesteld.

Origineel & gepersonaliseerd cadeau voor baby

Weet je de naam van het kindje al? Hoe leuk is het dan om jouw kraamcadeau te personaliseren en de naam van de kleine erin terug te laten komen? Bij je bestelling kun je een naam invullen en zelf bepalen hoe het eruit moet komen te zien.

Onze kraampakketten zijn ontzettend leuk om cadeau te doen. Bestel je bijvoorbeeld een gevuld geboortekoffertje, dan is de inhoud niet alleen handig tijdens de kraamtijd, over een paar jaar zul je de kleine zien rondlopen met zijn eigen koffertje dat hij overal mee naartoe sleept.

Daarnaast maken wij luiertaarten, gemaakt van pampers en aangekleed met leuke accessoires. Een perfect kraamcadeau die de ouders zeker nodig hebben. Deze en andere baby cadeaus van Geboortegift zijn onmisbaar voor de geboorte van het kindje. Kijk in ons assortiment naar alle baby cadeaus en laat je inspireren door de vele mogelijkheden.

De waardering van www.geboortegift.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1579 reviews.