Geboortegift.nl de grootste leverancier van luiercadeaus in Europa!

18-07-2023

Baby vakantie

Eerste reis met baby: Dé inpaklijst voor een zorgeloze vakantie 🧳👶

Een nieuwe baby brengt een wereld van wonderen met zich mee, maar ook een reeks uitdagingen. Een van die uitdagingen is reizen. Het idee om met je kleintje op pad te gaan, kan behoorlijk overweldigend zijn, vooral als het de eerste keer is. Maar maak je geen zorgen! We hebben een handige checklist opgesteld om je te helpen met het inpakken en voorbereiden op dat eerste avontuur.

Luiers en Verzorging

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je genoeg luiers meeneemt voor de reis en een paar extra voor onverwachte situaties. Daarnaast is een pak natte doekjes een must voor het verschonen van luiers, het schoonmaken van morsen en tal van andere toepassingen.

Een kleine reisapotheek kan ook zeer nuttig zijn. Hierbij kan je denken aan baby paracetamol, thermometer, luierzalf en eventueel neusdruppels.

Voeding en Drinken

Als je borstvoeding geeft, heb je uiteraard alles wat je nodig hebt bij je. Maar vergeet niet om extra kleding voor jezelf mee te nemen, voor het geval je gemorst hebt of gelekt.

Als je flesvoeding geeft, pak dan genoeg melkpoeder in voor de duur van de reis, evenals enkele gesteriliseerde flessen en een flessenborstel om ze schoon te maken. Het kan handig zijn om een thermoskan met warm water mee te nemen om flessen onderweg op te warmen.

Vergeet ook niet om genoeg snacks en drinken voor jezelf mee te nemen!

Kleding en Beddengoed

Het is altijd een goed idee om extra kleding in te pakken voor je baby, ongeacht het weer of de bestemming. Zorg ook voor passende nachtkleding en een extra dekentje voor het geval het koud wordt.

Comfort Items

Denk aan de favoriete knuffel of dekentje van je baby, of een speen als je kindje die gebruikt. Deze items kunnen je baby comfort bieden in een nieuwe of vreemde omgeving.

Reiswieg of Draagzak

Een reiswieg kan een veilige en vertrouwde plek zijn voor je baby om te slapen wanneer je onderweg bent. Een draagzak of draagdoek kan ook nuttig zijn, vooral op plaatsen waar het moeilijk is om een kinderwagen te gebruiken.

Kinderwagen en Autostoeltje

Deze items zijn natuurlijk essentieel voor het veilig en comfortabel vervoeren van je baby. Zorg ervoor dat je autostoeltje geschikt en goedgekeurd is voor de leeftijd, het gewicht en de lengte van je kind.

Speelgoed en Boeken

Het meenemen van een paar favoriete speeltjes en boeken kan een lange reis voor je baby leuker en interessanter maken.

Bereid je voor op je eerste reis met je baby kan stressvol zijn, maar met de juiste planning en organisatie kan het een aangename en memorabele ervaring worden. Denk eraan dat elke baby anders is, dus wat voor de ene baby werkt, werkt misschien niet voor de andere. Gebruik deze checklist als een startpunt en pas deze aan, aan de behoeften van je eigen kleintje. Veilige reis!