Geboortegift.nl de grootste leverancier van luiercadeaus in Europa!

30-01-2023

Babyshower blog

Wat is een babyshower & wat doe je op een babyshower?

Wat is een babyshower?

Een babyshower wordt georganiseerd om de aanstaande moeder te verassen. Een term die in Amerika veel gebruikt wordt en sinds een aantal jaren in Nederland niet meer is weg te denken. Het is een feestje om je zwangere vriendin, zus, nichtje of dochter in het zonnetje te zetten. Hier komt enige organisatie bij kijken. Je kunt er voor kiezen om een babyshower te organiseren met lekkere hapjes, gezelligheid, een leuk activiteit, spelletjes en cadeaus.

Als er cadeaus worden gegeven dan is een luiertaart echt een perfect babyshower cadeau om te geven. Mocht het geslacht van de baby al eerder dan de babyshower bekend zijn gemaakt kun je kiezen voor een meisjes luiertaart of jongens luiertaart. Is dit nog niet bekend gemaakt? Kies dan voor een neutrale luiertaart. Zeker in de eerste levensjaren zijn luiers geen overbodige luxe. Het doel is vooral om de zwangere in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken voor de laatste loodjes van de zwangerschap.

Wie organiseert een babyshower?

Een babyshower is eigenlijk bedoelt als suprise feestje voor de zwangere. Daarom wordt er volgens de etiquette een babyshower georganiseerd door een goede vriendin en niet door een familielid. Hier ben je natuurlijk helemaal vrij in en hoef je, je niet iets van aan te trekken. Zo kunnen vriendinnen, (schoon) moeders, (schoon) zussen of collega’s ook helpen bij het organiseren van het feestje. Dit kun je dus onderling bepalen en overleggen wie het organiseert en wie wat doet.

Wat doe je op een babyshower?

Voor veel aanstaande moeders is de babyshower een verrassing: ze worden met een smoesje naar een locatie gelokt, waar vrienden en familie ze opwachten. Als jij de organisator of samen met iemand anders de babyshower organiseert dan zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Om antwoord te geven op je vraag wat doe je op een babyshower hebben we een aantal suggesties voor je verzameld.

Laat iedereen een babyfoto van zichzelf meenemen. Als de aanstaande moeder raadt welke babyfoto hoort bij wie, mag ze een cadeautje uitpakken.

Laat haar zwangere buik vereeuwigen door een gipsafdruk of 3D-print te regelen. Of huur een bodypainter en/of fotograaf in voor een fotoshoot.

Organiseer een cocktailparty, maar dan met alcoholvrije cocktails.

Koop een mooi notitieboekje, neem een polaroidcamera mee en wat knutselspullen, zoals stickers, stiften en mooie tape (washitape). Laat de genodigden een pagina in het boek versieren en hun wens voor de baby en moeder op te schrijven. Uiteraard komt er een foto bij die gemaakt kan worden met de polaroidcamera. Op die manier maak je een mooi aandenken van de babyshower.

Wil je nog meer babyshower ideeën? Lees dan eens onze blog 7 originele babyshower ideeën om inspiratie op te doen. Wij hopen dat je aan de hand van deze blog weet wat een babyshower inhoudt en wat je allemaal kunt doen tijdens een babyshower.